De Blauwe Wimpel Wedstrijden

Traditioneel is dat we op de laatste zaterdag van het vaarseizoen de "Blauwe Wimpel Wedstrijden" houden, in deze wedstrijd laten de bakken zien hoe goed ze zijn in de diverse nautische vaardigheden zoals wrikken, roeien en zeilen. Zo werden deze wedstrijden ook deze zaterdag gehouden.

Voor het begin van de troep zorgden de verkenners ervoor dat de vletten werden gehoosd en schoon gemaakt. Ondertussen was Stors hard bezig om te trachten om de verleden week gevonden defecte brandstof opvoer pomp (Die Stem in de afgelopen week met veel moeite in Dordrecht heeft weten te vinden) te plaatsen en te kijken of daarmee het probleem was opgelost. Ronkend kwam de Tele tot leven en kon de leiding uitvaren om de wedstrijdbanen uit te zetten.

Eerst werd er gewrikt in een slalom baan. Dat viel niet mee, soms moesten er grote bochten worden genomen om te voorkomen dat de vlet een paal raakte.

Na het wrikken kwam het roeien aan de beurt. De vletten starten vanaf de steiger. Er werd goed samen gewerkt en de vletten bereikten behoorlijke snelheden.

Tot slot volgde de zeilrace. Het klassement lag zo dicht bij elkaar dat de zeilrace van beslissende betekenis zou kunnen zijn.

Inmiddels ware Stors en Skip aan boord bezig om de schade die een maaimachine aan onze steiger heeft aangebracht te repareren.

De losgetrokken lasverbindingen op twee van de poten van de steiger werd opnieuw aangebracht en de steiger zelf werd met de kraan omhoog getilt (met de Odysseus behoorlijk schuin in het water) en met veel spierballen stoom van Stors werd de steiger weer op de oorspronkelijke plaats neergelegd.

Na een half uurtje klassewerk en een lekker spel om mee te sluiten werd de troep gesloten. Voor de vlag werd neergehaald maakte Stig de uitslag van de Blauwe Wimpel Wedstrijd bekend. De winnaar werd de "nieuwe bak" de Otters. Van harte gefeliciteerd  Otters, jullie mogen de Blauwe Wimpel in 2018 trots aan jullie gaffel voeren.

Volgende week gaan de vletten het water uit en is het vaarseizoen 2017 ten einde gekomen. Het was een fijn vaarseizoen


tele
wrikklaar
wrikslalol1
Dankzij Stors en Stem was de Tele weer in orde en kon gebruikt worden
De Dolfijnen klaar voor de wrik wedstrijd
Wrikken door de poortjes van de slalom baan
wrikslalom2
demian
roeistart
Het viel niet mee om het parcours af te leggen zonder de palen te raken
Bootsman en "zeuntje" hadden er plezier in
Start van het roeien vanaf de steiger
roeistart2
roei roeifinish
Klaar om te starten voor de Dolfijnen
Haal op.... gelijk
Vlak voor de finish, het was enorm spannend
zeilvertrek
zeilachtervolg
winnar
De start van de zeilrace
Roos deed haar uiterste best om de Otters in te halen
Hoera!!!   De Otters wonnen de zeilrace
otters
roos
wimpel
Lachend werd er achterom gekeken, naar de 231 die het net niet haalde
De boots van de Dolfijnen was niet echt blij
Bij de sluiting kreeg de bootsman van de Otters de wimpel uitgereiktTerug naar de Homepage