De verbouwing van ons kampeerhuisje in Schijf

Deel 28 (zondag 13 oktober)

Ook deze week hebben we weer keihard gewerkt. Een van de zwaarste klussen was het leggen van de pannen bij de kilgoot. Alle pannen moesten schuin worden afgeslepen en dan netjes in 1 lijn uitkomen en dat dan aan beide zijden van die goot. Als extra moeilijkheid hadden we dan ook nog het probleem dat we als een soort "spiderman" tegen het dak aan gekleefd moesten zitten (liefst zonder er vanaf te vallen)

Uiteindelijk is dat dan, na een paar dagen behoorlijk afzien, prima gelukt.

Ondertussen werden ook de laatste panlatten,spatlappen en vogelschroten op het dak geschroefd en werd alles klaar gemaakt voor het weekeind.

Dit weekeind hadden we weer een heleboel geluk met het weer. Ondanks de sombere voorspellingen hebben we alleen maar zaterdagavond regen gehad. De rest van de tijd konden we flink doorwerken en dat hebben we dan ook gedaan. (we zitten momenteel doodmoe even uit te hijgen)

Het resultaat mag er dan ook gezien worden.

../huisjemenu/default.htmlklaar.JPG (15296 bytes)

De westzijde is helemaal klaar en de kant van de kamer is ook helemaal rond.

Wat er nog op het dak gedaan moet worden is het leggen van de laatste schuine sluitstukken in de zuidwest-hoek en de driehoek boven de keuken. dan moeten de laatste dakvorsten nog gelegd worden en moet de samenvoeging van de drie vorsten nog in elkaar geklust worden. Dat is best nog een stevige klus.

Toch zijn we erg blij met het resultaat tot nu toe. Het dak is bijna klaar en we kijken er erg uit naar het moment waarop het helemaal klaar is.

kilgoot0.JPG (8598 bytes)../huisjemenu/default.html kilgoot.JPG (17426 bytes) zijkant.JPG (24599 bytes)
De kilgoot bestaat uit een speciale plastic goot Daarop moeten dan (heel netjes) op maat geslepen pannen gelegd worden Toen dat gebeurd was ging het snel
huisje.JPG (16956 bytes) kopdicht.JPG (11351 bytes) laatstepan.JPG (11156 bytes)
Honderden pannen en dakvorsten vonden hun plaats Het laatste gaatje werd gedicht En met vereende krachten werd de laatste pan er tussen gefriemeld.

Terug naar het verbouwingsmenu

Terug naar de Calandtroep Homepage