De verbouwing van ons kamphuisje in Schijf

Deze site geeft een chronologisch overzicht van het vervangen van het ruim 50 jaar oude huisje op ons kampeerterrein in het Brabantse "Schijf" door een volledig nieuw gebouw.

Met deze enorme klus werd op 24 april 2002 begonnen en (met een onderbreking in juli en augustus voor de zomerkampen) werd op 22 oktober 2002 afgesloten.

Toen stond er een juweel van een kamphuis, dat uitwendig vrijwel helemaal klaar is.

Alhoewel het huisje op dit moment al helemaal operationeel is en het eerste kamp er al in gehouden is, moet er inwendig nog heel veel gebeuren. Zo moeten de plafonds nog worden afgewerkt, de keukenkastjes moeten nog gemaakt en geplaatst worden, de elektrische installatie moet nog worden afgerond en alles moet nog geschilderd worden. 

Daar gaan we in de komende tijden op ons gemak mee verder.

Tijdens de bouw periode "woonden" Jan Suringh en ondergetekende eerst in de resten van het oude huisje en daarna in de keuken van het nieuwe gedeelte. We maakten hele lange dagen en werkten als paarden om alles op tijd klaar te krijgen. Ieder weekeind kregen we gezelschap van Bert Hogervorst en Erik de Man die fris kwamen en afgepeigerd zondagavond laat weer weggingen. Ook de rest van de leiding liet zich niet onbetuigd en kwam zo nu en dan een weekeind helpen. Wat door ons erg gewaardeerd werd was de hulp van een tweetal ouders, van een oud-leider en van de vriendin van een van de leiders.

Al met al, het was een enorme klus. Het resultaat mag echter gezien worden en we zijn echt trots op datgene wat we met elkaar hebben neergezet. 

Doordat bij de bouw het uitgangspunt was dat we bewust wilden kiezen voor kwaliteit, functionaliteit en gemakkelijk onderhoud, zijn we er van verzekerd dat dit nieuwe  huisje gedurende vele jaren een basis zal bieden aan vele honderden welpen en verkenners van onze groep die daar (zoals in het verleden) machtige, fijne en avontuurlijke kampen en weekeinden kunnen houden.

We wensen u veel plezier bij het bekijken van dit bouwverslag, dat we voor het gemak hebben gesplitst in een deel voor en een deel na het welpenzomerkamp. 

Skip

De bouw van de keuken (voor de vakantie)

../../Archief/archief.htmlDeel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4
Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8
Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12
Deel 13 Deel 14 Deel 15 Deel 16
Deel 17 Deel 18

De bouw gaat verder!!  (na de vakantie)

Deel 19 Deel 20 Deel 21 Deel 22
Deel 23 Deel 24 Deel 26
Deel 27
Deel 28 De firma Mertens, onze steun entoeverlaat
Het eindresultaat  

De feitelijke bouw is voorbij. Jan Suringh en ik hebben 't Schijf verlaten en wonen na 6 maanden kamperen en zwoegen weer in onze eigen huizen in Rotterdam.

Het huisje staat er en mag gezien worden. Het resultaat overtreft echt onze stoutste verwachtingen.

Natuurlijk zijn we nog lang niet klaar. De entree bij de toegangsdeur moet nog ontworpen en gebouwd worden en het inwendige moet nog helemaal worden afgewerkt. De gipsplafonds moeten nog gelegd worden, de kastjes in de keuken moeten er nog in en alles moet nog geschilderd worden.

Dat doen we in de komende tijd. Als we zin hebben gaan we een of twee dagen naar Brabant en doen wat werk. We zijn nu echter weers-onafhankelijk en zitten niet meer "verplicht" in Schijf. We kunnen ons normale leven weer oppikken en ook weer eens bij de horde en de troep zijn.

Naast Jan en mijzelf kunnen ook Erik de Man en Bert Hogervorst hun weekeinden weer eens invullen zoals zij dat zelf willen. Ook zij hebben het afgelopen halve jaar al hun vrije tijd aan het huisje besteed. Bedankt mannen.

De Calandtroep heeft weer een kampeerhuis waar in lengte van jaren tientallen jongens plezier van zullen hebben, een gebouwtje dat gezien mag worden en dat (zoals inmiddels al in het Herfstkamp is gebleken) aan alle eisen voldoet en volledig functioneel is.

Wij zijn er trots op


Terug naar het Caland-archief

Terug naar de Caland Homepage