NaWaKa 2014
Roermond

Het NaWaKa (Nationaal Water Kamp) wordt in principe eens in de vier jaar gehouden. Het NaWaKa van vier jaar geleden ging echter niet door omdat Scouting in Nederland 100 jaar bestond en men er voor koos om een jubileumfeest te organisrene, waar ook de zeeverkenners mochten komen, die waren dus een ondergeschoven onderdeel van het grote kamp, dat voornamelijk op de landverkenners gericht was. Wij zijn dus niet gegaan en hebben daar geen moment spijt van gehad.

Nu is het dus weer zover dat er een "echt"  NaWaKa wordt gehouden in Roermond.  In 2006 werd het eenmalig in Giesbeek (bij Arnhem) gehouden en in 1989, 1992, 1997 en 2002 vond het plaats in Roermond. Voor die tijd (vanaf 1970) waren de Vinkeveense Plassen de lokatie waar het kamp werd gehouden (voor die tijd waren er nog twee kleine NaWaKa's op de Nieuwkoopse Plassen)

Onze groep heeft vanaf  1976 alle NaWaKa meegemaakt somd als deel van de kampadmiraliteit (waterveiligheid en brandweer) sinds 1997 echter als groep en als NaWaKa deelnemer. (waarbij we ons toch wel nuttig maakten als EHBO-ers/veiligeheidploeg of hulp en toeverlaat van de subkampstaf)

Ook dit jaar zijn we er weer bij en het zou zo maar kunnen dat dit het laatste NaWaKa gaat worden wat er gehouden gaat worden. De kampprijs die de deelnemers moeten betalen is (mede door de moderne regelgeving en door het beleid van de vereniging Scouting Nederland) opgedreven tot € 275,- . Een bedrag waar een aantal groepen van terugschrokken en waarvan ook wij in eerste instantie zeiden dat het onrealistisch was.

Met die € 275,- ben je er namelijk nog niet, je moet de brandstof naar en van Roermond (220 km v.v.) meetellen alsmede het eten op de heenreis tot maandagavond en op de terugreis van donderdag tot zaterdag en het vervoer van de verkenners terug vanaf Roermond naar Rotterdam. Bijelkaar kom je dan al gauw op een bedrag van ongeveer € 330,- pp uit.  We stellen ons op het standpunt dat het maximum dat we als kampgeld kunnen vragen € 100,- is. Gelukkig waren er fondsen die (met elkaar) het verschil wilden bijpassen, zodat we ook dit maal dit unieke kamp kunnen meemaken

We zijn ingedeeld in subkamp Sicilie, met een enthousiaste Sukampstaf en als kernthema in het subkamp de "Maffia", we hebben er echt zin in en hopen op een heleboel zon en wind, kort en goed , ideale omstandigheden.

Ook ditmaal gaan we proberen om iedere avond een kort kampverslag met foto's op deze website te publiceren.  Of het allemaal gaat lukken is een beetje de vraag, de GSM zender in Roermond is feitelijk niet berekent op een uitbreiding van het aantal gebruikers met zo'n 4500, het kan dus best voorkomen dat het net overbelast wordt en dat we het uploaden een aanal malen moeten proberen. Mocht u dus een keer de melding krijgen dat deze pagina nog niet beschikbaar is, besef dan dat wij op dat moment heel hard bezig zijn om toch een gaatje te vinden

Wij wensen u allen heel veel plezier bij het meebeleven van onze avonturen

Het ladenHet vertrek (zaterdag 19)Zondag 20Maandag 21Dinsdag 22Woensdag 23
Donderdag 24Vrijdag 25Zaterdag 26Zondag 27Maandag 28Dinsdag 29
Woensdag 30Donderdag 31Vrijdag 1 (Terugvaart)Zaterdag 2 (Aankomst)

n     Dramatische regenval  n

Terug naar de Homepage