De klassewerk-site  van de Calandtroep

Welkom

Welkom op de klassewerksite van de Calandtroep.

Maar wat is nou klassewerk?

Verkenners wordt je niet zo maar, daar moet je iets voor doen !

Voordat je verkenner kan worden moet je je installatie-eisen af tekenen. Dit houdt in dat je specifieke onderdelen welke wij voor jou nodig vinden om goed te kunnen functioneren in onze troep moet leren zoals alles wat nodig is voor een veilige vaart, EHBO, de geschiedenis van onze groep enz. Als je iets geleerd hebt ga je naar een leid(st)er of een bootsman toe  en laat je overhoren. Als de leid(st)er of bootsman vindt dat je het goed genoeg kent dan tekent hij de eis af in je installatie boekje en ben je weer een stap dichter bij je installatie.

Ook na je installatie kan en moet je ook nog een hoop andere scoutstechnieken leren, wij noemen dit derde klas, daarna volgen nog de tweede klas en de eerste klas. Hierin worden diverse onderwerpen behandeld. Hoe verder je komt, hoe dieper we op de stof ingaan.

Ook zijn er vele klassewerk items welke we gebruiken in het programma. Je snap wel dat we niet een heel groot pionierobject kunnen bouwen, wanneer er geen scouts zijn met kennis van pionieren, je kan geen tochten lopen zonder dat je weet hoe je met kaart en kompas moet omgaan, je moet kennis hebben van de E.H.B.O enz.

Je hoeft je dus niet te vervelen en hoe meer je weet des te meer lol je kan beleven.

Wij wensen jullie veel succes.

De Leiding

Installatie-eisenDerde klas eisenTweede klas eisenEerste klas eisen

Terug naar de Homepage