Trappers weekeind
Het insigne trapper is een van de zwaarste, verrassendste en uitdagendste insignes die er binnen scouting bestaan. Toch hebben de oudere verkenners uit onze troep hiervoor gekozen.
In de afgelopen weken hebben zij 5 zaterdag avonden en 1 zondagmiddag diverse lessen gevold zoals : Vuursoorten, houtsoorten en vuur maken + Koken en recepten + E.H.B.O. + Hindernissen overwinnen + hoe een onderkomen te maken + Wat neem je wel en wat niet mee en hoe verpakt je dat + Jagen en dierlijk voedsel + eetbare planten + Kaart en kompas.
U ziet een veelvoud aan theorie aangevuld met praktische oefeningen.

Aan het einde van deze theorie staat een praktijk-examen gepland , waarin alle geleerde stof terug komt en getest wordt of men het geleerde in praktijk kan brengen maar bovenal of men bereid en in staat is om (binnen het groepje van 3 personen) samen te werken.
Het wordt een uitdaging.
De scouts waren er heilig van overtuidgd dat dit examen-weekeind op 16 & 17 april zou plaatsvinden

Die uitdaging begon echter al op zaterdag 9 april, toen ze van hun ouders ('s morgens vroeg) een brief kregen met de onderstaande inhoud

Wordt wakker

Insigne Trapper is NU begonnen

 

Blijf NIET in bed liggen duffen, maar spring er uit!!!

 

Ja…. Je hebt het goed begrepen, het examenweekeind voor insigne Trapper is NIET over een week,  maar het is NU.

 In de brief stond tevens omschreven dat zij hun bagage moesten pakken, moesten eten en 1 broodmaaltijd mee moesten nemen en voor 10 uur op een bepaalde plaats (het Grafisch Lyceum en de Tange benzinepomp bij het Vroesenpark) moesten verzamelen. Daar stonden twee auto's klaar en ze kregen een route beschrijving, waarmee zij de chauffeurs naar een nog onbekende bestemming moesten leiden.

Het verdere van hun avonturen kunt u meebeleven door op een van de twee dagen , hieronder,  te klikken

Zaterdag 9 aprilZondag 10 april

Terug naar de Homepage