De Welpenhorde

De welpenhorde van de Calandtroep is gevestigd in het groepshuis aan de Noorderkanaalweg 26.

route-schut

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar die iedere zaterdag  vanaf 09.45 uur welkom zijn en vanaf 10.00 uur hun bijeenkomst hebben vol spel. sport, tochten en avonturen om 12.00 uur is die opkomst voorbij.
Regelmatig worden er speciale en themaprogramma's voor de welpen verzorgd terwijl we ook zo nu en dan deelnemen aan de activiteiten die door de welpencirkel van de scoutingregio "Rond de Rotte" worden georganiseerd.

De hoogtepunten uit het welpenjaar zijn natuurlijk het groepsweekeind en het zomerkamp in ons "eigen"  Kampeercentrum in 't Schijf (N-B)
De welpenhorde van de Calandtroep bestaat momenteel uit 18 welpen, die geleid worden door een team van 2 leiders en 2 leidsters  (zie de leiding).

De voornaamste eigenschap van onze horde is dat kinderen, ongeacht hun achtergronden of geloof, op een gezellige manier met elkaar omgaan en elkaar leren te respecteren.

  


deamon

zeil-w3.jpg (12374 bytes)

Een typische Calandwelp Een paar keer per jaar is het echt feest, dan mogen de welpen ook eens zeilen met de vletten van de verkenners (natuurlijk draagt iedereen dan een reddingsvest)
hoogspr.JPG (17373 bytes) odynkw.JPG (15928 bytes)
Olympiade in het welpenkamp (net niet hoog genoeg) Groot feest! Iedereen krijgt een reddingsvest aan en de horde mag mee met de Odysseus

kampvuur.JPG (18231 bytes)

wkhut.JPG (24227 bytes)
Kampvuur tijdens het welpenkamp. Yell's , zingen en veel plezier In het kamp bouwen we grote hutten en het leukste is natuurlijk als je daar ook in mag eten

De welpenhorde van de Calandtroep is een ploeg jongens en meisjes die iedere zaterdag erg veel plezier met elkaar hebben en samen spannende avonturen beleven. 

De horde is een afspiegeling van de wijken waarin wij werken en bestaat dus ook uit kinderen met een etnische achtergrond van vele nationaliteiten. Binnen de horde is daar niets van de merken. Kinderen zijn kinderen en niemand realiseert zich dat de ander misschien een andere kleur heeft.

Terug naar de Homepage